YAŞ SINIRINI KONTROL EDİNİZ.
Yaş derecelendirmelerine bakarak hangi oyunun hangi yaş grubuna uygun olduğunu
öğrenebilirsiniz.
OYUNUN EBEVEYN DENETİMİ OLUP OLMADIĞINI KONTROL EDİNİZ.
Bazı oyunlar, çocuğunuzun çevrim içi olduğu süreler, oynadığı oyunlar ve kullanıcı geçmişi gibi bilgileri sizinle otomatik olarak paylaşmaktadır.
Oyunun ebeveynler için bir denetim mekanizması sunup sunmadığını mutlaka kontrol ediniz.
ÇOCUĞUNUZUN YABANCI KİŞİLERLE OYUN İÇİ YÖNTEMLER ÜZERİNDEN İLETİŞİME GEÇİP GEÇMEDİĞİNİ KONTROL EDİNİZ.
Pek çok oyun, kullanıcılara çevrim içi sohbet, görüntülü veya sesli konuşma imkanı sağlamaktadır. Bazı oyunlarda çocuğunuz sadece kendi arkadaş listesinde olan kişilerle iletişime geçebilirken bazı oyunlarda ise herkese açık sohbet odalarında tanımadığı kişilerle iletişime geçebilmektedir.
Bu nedenle oyunların kamera, ses, sohbet odası, çevrim içi iletişim gibi özelliklerinin olup olmadığı ve varsa hangi yaş grubunun kullanımına açık olduğuna dikkat edilmelidir.
OYUNUN AYDINLATMA METNİNİ GÖZDEN GEÇİRİNİZ.
Çoğu oyun, oyuna giriş ana ekranında aydınlatma metnini sunduğu gibi bu metne internet sitesinde de yer vermektedir.
Çocuğunuz bir oyunu oynamadan önce oyunun, çocuğunuzun hangi verilerini hangi amaçlarla topladığı gibi hususları kontrol etmenizi tavsiye ederiz.
OYUNUN GİZLİLİK AYARLARINI KONTROL EDİNİZ.
Birçok oyun; konum bilgisi, telefon numarası, kişi listesi gibi bilgilere erişim izni istemektedir. Oyun indirilmeden önce, hangi verilere erişim izni istendiği kontrol edilmeli ve oyun ile herhangi bir ilişkisi bulunmayan kişisel veri taleplerine karşı dikkatli olunmalıdır.